arrow

Into Nature New Energy: eerste namen!

Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals nieuwe fiets- en wandelpaden en de vorig jaar geopende Schaapskooi in Weiteveen. Een groot publiek kan zo kennis maken met dit prachtige, woeste en onontdekte gebied.

UITGEBREID PROGRAMMA
Het Rensenpark in Emmen is een broeinest van nieuwe culturele initiatieven. Into Nature presenteert in het voormalige dierenpark een bijzonder aanvullend programma. Daarnaast is er nieuwe aandacht voor bestaande kunstwerken in de omgeving, zoals Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Verscholen parels in het Drentse landschap worden zo weer zichtbaar gemaakt.

EERSTE NAMEN
In totaal gaan maken zo'n 20 kunstenaars van over de hele wereld werken voor Into Nature. Op dit moment zijn ze druk aan het schetsen en vinden er locatieverkenningen plaats in het Bargerveen. We hebben alvast de eerste namen van de deelnemende kunstenaars voor je!

Wil je alvast meer weten over het Bargerveen? Lees dan hier het artikel uit het Dagblad van het Noorden.